Am decis sa avem o rubrica mai speciala pentru moldovenii din Tara Galilor, deci evident o sa incepem cu capitala, orasul Cardiff. Cu o populatie cat cea a orasului Iasi, adica in jur de 340.000 de locuitori, Cardiff este un oras plin de viata. Probabil de aceea o parte din moldoveni au ales sa plece din Londra, mult prea aglomerat si sa vin aintr-un oras de pe malul oceanului Atlantic, unde pe langa un loc de munca au si posibilitatea de a petrece cel putin vara, la plaja.

Moldoveni in Cardiff

Ne facem sperante cu privire la dezvoltarea site-ului nostru cu informatii cat mai diverse legate de comunitatea de moldoveni din Cardif, insa acest lucru va fi posibil doar daca o parte dintre cei ce sunt deja in UK ne vor ajuta sa dezvoltam site-ul, vor contribui si ei la postarea de stiri, locuri de munca si multe altele. Un site poate supravietui doar daca cei ce il citesc ajuta si ei, caci noi – cei trei fonatori ai site-ului nu putem acoperi cu experienta noastra toate subiectele posibile.

Noi lucram in portul din Cardif, ca ingineri in domeniul naval, deci nu putem sti chiar totul, insa stim ca multi dintre cei noi veniti aici cauta sa-si puna internet si televiziune, cat mai bun si cat mai ieftin. Eu personal am cautat mult pana am ajuns la o varianta convenabila. Prima varianta a fost sa-mi cumpar un  stick de internet mobil, poti alege intre Orange si O2. Partea mai aiurea este insa semnalul, nu este la fel de puternic peste tot, deci aveti grija ce luati, eu am ales Orange, dintr-un fel de patriotism neinteles.

Daca vine vorba de televiziune, va dau un sfat: luati din Romania o antena de la Digi TV, merge perfect, doar ca va trebuie cineva care sa va plateasca abonamemtul. De instalat gasiti zeci de romani care se pricep – sau chiar moldoveni de-ai nostri!

Moldoveni in Cardiff

Moldoveni in Cardiff