Aceasta pagina foloseste ca explicatie data de proprietarii site-ului Moldoveni.Info despre ce cred ei despre moldoveni. Nu trebuie sa fiti de acord cu noi, insa am simtit nevoia sa ne exprimam inca de la lansarea site-ului. Deci pe scurt: Limba moldoveneasca nu exista – simplu pentru ca este aceiasi limba vorbita de romani peste tot, nu doar in hotarele Romaniei mari, ci chiar si in Timoc sau alte zone populate de veacuri de urmasii dacilor!

Noi Moldovenii – istorie

Moldovenii sunt romani – pentru simplul fapt ca ne tragem din vechea Dacie – incontestabil, pentru ca vorbim limba romana si pentru ca Unirea de la 5 ianuarie 1859 a fost facuta in principal de moldoveni! Alexandru Ioan Cuza a fost moldovean, la fel si Mihai Eminescu – Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie! Fara cuvinte, iar in epoca moderna il avem pe Grigore Vieru si pe Ion si Doina Aldea Teodorovici. Daca vrei sa-i contesti pe toti acestia, e dreptul tau – insa eu ma simt roman de cand m-am nascut!

Se va uni Moldova cu Romania? Nu stiu, pana la urma unirea trebuie facuta atunci cand majoritatea o vrea, putem trai separati ca austiecii si nemtii, nu e obligatoriu sa fim o singura tara! E bine asa? NU, dar intre bine, corect si ce vrea poporul, e distanta mare!

Site-uri moldovenesti recomandate: AllMD, 4-MD.Info si lista va continua, insa pentru inceput va recomandam cele doua site-uri, ba mai mult va sfatuim sa folositi 4-MD pentru a va face propriile site-uri in reteaua Noi Moldovenii!

Noi-Moldovenii-md

Noi Moldovenii