Am decis sa incepem munca la noul forum online pentru acei moldoveni din Birmingham care vor sa se alature micii nostri comunitati, iar cand vom reusi sa avem cel putin cate o pagina de prezentare pentru comunitatea de moldoveni din fiecare oras din UK, adica cel putin 97 de astfel de pagini, putem spune ca am terminat 50% din ce ne-am propus. Pana atunci insa mai e drum lung si putem reusi doar cu ajutorrul vostru, al cititorilor. Aveti informatii noi, sau pur si simplu vreti sa ne spuneti de ce greutati v-ati izbit cand ati ajuns in Uk si cum le-ati rezolvat? Asta ne si dorim de la dumneavoastra, sa fie un circuit cu dublu sens, noi postam ceea ce credem ca e important si voi ne spuneti ce aveti bevoie.

Moldoveni in Birmingham in 2015 si 2016

Pana acum am reusit doar sa creionam putin viata din Uk pentru moldoveni, ne bucuram ca putem circula liber in Uniunea Europeana insa dreptul de a munci fara permis de munca inca nu-l avem. Deci este nevoie de informatii la zi despre procesul pe care un moldovean trebuie sa-l urmeze pentru a muci legal in Marea Britanie – UK – iar daca ma intrebati pe mine, eu din toata Europa as alege Regatul Unit pentru a ma stabili.

Cum se obtine permisul de munca in UK pentru moldoveni? In primul rand trebuie sa gasesti o firma dispusa sa faca o garamada de hartogaraie pentru a demonstra ca nu a gasit pe nimei in UK care sa satisfaca conditiile de angajare. Desi este greu, nu este imposibil, depinde de pregatirea si calificarea fiecaruia. Mai usor este sa pleci la studii si sa te angajezi prin programele pentru studenti, de exemplu.

Acestea au fost doar cateva idei, daca ceva va intereseaza in mod deosebit ne puteti scrie si noi vom incerca sa va ajutam cum putem. Pana la urma la asta se rezuma totul intr-o comuitate, nu-i asa?

Moldoveni in Birmingham

Moldoveni in Birmingham in 2015 si 2016