La ora 22:00 va incepe numaratoarea voturilor la alegerile ocale din turul doi in Moldova, cu siguranta insa ochii sunt indreptati catre capitala, unde lupta dintre Dorin Chirtoaca si Zinaida Greceanii tine intreaga tara cu sufletul la gura. Chisinaul este ultimul bastion important la care spera sa-l pastreze fortele pro-europene. Ati remarcat ca nu am mai zis democratice, pentru ca deja am dubii legate de PDM si PLDM. Totusi se pare ca pana acum au realizat ce si-au propus, Chisinaul ramane european, desi la limita.

Numaratoarea voturior la Chisinau

La finalul numaratorii, cand 100% din buletinele de vot au fost procesate, Dorin Chirtoaca a acastigat alegerile pentru primaria Chisinaului, insa in tara, orase importante precum Anenii Noi, Basarabeasca, Briceni sau Drochia au revenit partidelor de stanga – pro-ruse. Asa e viata, inca Moldova este impartita in doua, jumate hais si jumatate cea. No Coment!

Votul final arata ca Dorin Chirtoaca a castigat alegerile cu 53,54% in timp ce Zinaida Greceanaii le-a pierdut cu 46,46%. Inseamna ca lupta s-a terminat? Oare la ce va candida iar Zina? La presedentie a candidat, la primarie la fel, ce i-a scapat pana acum? Inca il mai avem pe Dodon in coasta, alaturi de Usatii si altii. Vom reusi sa scapam de ei? Ma indoiesc ca in urmatorii 10 ani, pentru ca pana acum pro-europenii nu prea si-au facut temele, ba mai mult inca sunt asociati cu Plahotniuc si alti presupusi corupti. Cand se va termina cosmarul? Probabil ca atunci cand va veni la putere a treia generatie nascuta dupa 1992, deci mai avem de asteptat.

Raspuns celor ce au votat impotriva lui Greceanii si nu pentru Chirtoaca: nu cumva tot voi ati votat si pana acum? De ce nu ati ales in primul tur Oazu Nantoi si Oleg Brega – de exemplu, acum ati fi votat dupa voia inimii? Sau NU?

Alegeri locale MD

Cine a câștigat alegerile la primăria Chișinăului? Evident Dorin Chirtoaca!