Deja Marea Britanie se pregateste pentru a face fata noului ei statut de dupa Brexit, asa ca si mii de moldoveni in UK isi cauta un loc de munca stabil pentru a evita deportarea in Moldova. Teoretic din 2018 nu va exista nicio deosebire intre moldovenii cu pasaport biometric si cei cu cetatenie romana, pentru ca atat membrii UE cat si non UE vor fi tratati in acelasi mod pe piata muncii din UK. Evident ca este posibil ca Uniunea Europeana sa obtina totusi un statut mai special pentru locuitorii ei.

Cei mai multi moldoveni din UK sunt in Londra, unde locuiesc si muncesc, fiind apreciati de englezi. Evident ca le spunem tuturor celor ce vor sa emigreze in Marea Britanie sa invete limba engleza, caci fara ea nu te vei putea angaja. Al doilea sfat este sa nu apeleze la intermediari care cer bani si plati in avans, pentru ca de cele mai multe ori se dovedeste a fi o pacaleala. Nu uitati ca Marea Britanie are nevoie de noi moldovenii, trebuie doar sa fim bine pregatiti in meseria noastra si sa cunoastem limba statului in care dorim sa ne stabilim.

Cei mai multi moldoveni vin  in UK in cautarea unui loc de munca, dar sunt si cei care vin la studii sau prin programul Au Pair, dar indiferent de scopul venirii aici, cel mai important este sa aveti un loc de trai, fara a gasi din timp o chirie nu veniti in UK, riscati sa stati prin gari si sa fiti trimisi acasa, desi acesta nu est ecel mai rau scenariu in astfel de cazuri.

Moldovenii