Fara sa vreau sa fiu unul dintre cei care vorbesc fara acoperire, populatia orasului Glasgow  a scazut pana la 607.192, o scadere majora zic eu daca ne gandim ca in 1981 aici traiau 765.030 de scotieni. Nu stiu daca scaderea se datoreaza lipsei locurilor de munca sau mai degraba unei tendinte de ase muta la Londra a britanicilor, sau de a emigra in alte state. Poate un sfat il vom primi si din partea moldovenilor din Londra, caci ei ar trebui sa stie mai bine daca afluxul de noi veniti este din interiorul UK sau din afara, capitala avand azi peste 7 milioane de locuitori.

Moldovenii din Glasgow – UK

Din datele noastre in Glasgow sunt peste 300 de moldoveni, insa nu stiu de ce cred ca cifrele sunt putin sub valoarea reala, de contrazis ma pot insa contrazice doar moldovenii stabilti deja in zona. Pe ce ma bazez cand spun asta? Pe faptul ca doar eu cunosc 20 de moldoveni stabiliti in Cumbernauld, un oras din UK cu putin peste 49.000 de locuitori, din vecinatatea capitalei Scotiei. Iar cele mai recente date spun ca de fapt in capitala Scotiei locuiesc 1.749.155 de cetateni, iar daca este sa luam in discutie zona metropolitana, ajungem la peste 2 milioane. Deci datele primite de noi pe WikiPedia nu sunt chiar aproape de realitate.

Ce fac cei 300 de moldoveni in Glasgow – unii sunt la lucru, cea mai mare parte, o alta este aici la studii sau la rude, iar peste 50 am inteles ca sunt veniti aici prin programul Work and Travel. Astreptam vesti de la voi, dragi compatrioti, am fi incantati sa stim cati sunteti dar mai ales cum sa va gasim mai usor! Poate aici pe site?

moldoveni in glasgow

Moldovenii din Glasgow – UK