Totdeauna m-am mirat cum tari cu o intindere asa de mica – ca suprafata evident – au atat de multi locuitori, Brighton nu face nici el exceptie de la regula, fiind un oras mic dar cu peste 150.000 de locuitori. Aici am intalnit un grup de moldoveni si pot spune ca am simtit un colt din Moldova in casele lor. Orasul face parte impreuna cu orasul Hove dintr-o aglomeratie urbana, ce depaseste 240.000 de suflete. Daca esti si tu unul dintre moldovenii ce locuiesc in zona, te asteptam alaturi de noi, lasa-ne un semn, un comentariu.

Moldoveni in UK – Brighton

Nu pot decat sa ma bucur ca am facut excursia la Brighton si am cunoscut aceastra mica comunitate de moldoveni din UK, sper eu sa revin cat de curand aici si sa petrec ceva mai mult timp la plaja, evident o sa revin intr-o perioada mai calda, caci precum vedeti in mai nu prea gasesti prea multa lume pe plaja.

Mai putin placut este faptul ca desi in Brighton exista aeroport nu ai cursa directa din Chisinau, deci vrei sa nu vrei va trebui sa mergi la Londra, sau o idee inedita ar fi sa vizitezi Franta si sa vii apoi cu masina pana in Anglia. Eu recunosc ca am venit cu masina de acasa, am vizitat intr-o saptamana cateva tari, iar drumul mi s-a parut mai intereant. Probabil ca ieseam mai ieftin daca alegeam varianta avion + masina inchiriata, insa asta o sa o fac la anul, ca sa am timp sa vizitez si UK-ul nu doar batranul continent european.

moldoveni in brighton

Moldoveni in Brighton – UK